Schoolzwemmen

Schoolzwemmen

Zwemles - header.jpg

Wat leuk dat je kind bij ons zwembad komt schoolzwemmen! Om je hierover zo goed mogelijk te informeren, vind je op deze pagina de belangrijkste informatie. Tevens kun je hier ook de wijzigingen in coronatijd en de veelgestelde vragen vinden.

In onderstaand schoolzwemplan zie je per week wat jouw kind gaat oefenen en welke bijzonderheden er zijn. Daarnaast oefent je kind natuurlijk om zo zwemveilig mogelijk te worden en een felbegeerd zwemdiploma te halen. Hiervoor dient er wel aan bepaalde eisen te worden voldaan, welke je kunt vinden in onderstaande documenten. Handig als je bijvoorbeeld zelf nog wil oefenen tijdens het recreatieve zwemmen of het oefenuurtje.

Richting het afzwemmen

Na de 14e zwemles krijgt de schoolleerkracht een testformulier mee, waarop de vorderingen van elk kind staat beschreven. Als ouder kun je dus bij de leerkracht navragen op welke punten jouw kind goed en minder goed scoort. Tevens geven wij de kledingbriefjes aan de leerkracht mee, zodat de kinderen vanaf de volgende les elke keer met kleding komen zwemmen. Heb je het kledingbriefje niet ontvangen, klik dan hier voor de kledingeisen.

4 weken voor het afzwemmoment gaan de kinderen dus met kleren zwemmen en weet je als ouder aan welke punten jouw kind nog moet werken. Naast dat onze zwemonderwijzers met deze punten verder aan de slag gaan, kun je als ouder ook zelf gaan oefenen tijdens het recreatieve zwemmen of het oefenuurtje.


Let op:
we hebben zeer beperkte speling in het lesprogramma, waardoor we niet de mogelijkheid hebben om kinderen buiten de schoolzwemtijden extra te testen. Het kan dus ook zijn dat je kind op teveel onderdelen onvoldoende scoort om af te kunnen zwemmen.

Kledingeisen_Nationale_Zwemdiplomas_NRZ.jpgSchoolzwemmen

Na de 14e zwemles krijgt de schoolleerkracht een testformulier mee, waarop de vorderingen van elk kind staat beschreven. Als ouder kun je dus bij de leerkracht navragen op welke punten jouw kind goed en minder goed scoort.

4 weken voor het afzwemmoment gaan de kinderen met kleren zwemmen. Wij geven kledingbriefjes aan de groepsleerkracht mee, welke deze communiceert naar jou als ouder. Vanaf dit punt neemt je kind elke keer de kleding mee.

Heb je het kledingbriefje niet ontvangen, klik dan hier voor de kledingeisen.

Nee, want in de vakanties gaat het schoolzwemmen sowieso niet door. Daarnaast hebben scholen ook studiedagen, waarop er geen schoolzwemmen kan plaatsvinden. De studiedagen kun je navragen bij de scholen of groepsleerkracht.

We kunnen altijd bij de receptie kijken of er nog achterbleven badkleding is. Anders kan je kind helaas niet meezwemmen en dient hij of zij bij de groepsleerkracht te blijven.

Het is toegestaan om te kijken, echter ben je wel ter ondersteuning van de groepsleerkracht. Dit betekent de kinderen begeleiden, toezichthouden tijdens het zwemmen en helpen tijdens het (bus) vervoer.

Als jouw kind mag afzwemmen, ben je natuurlijk van harte welkom om te kijken. Hiervoor kun je op de tribune plaatsnemen.

Bij de receptie kun je een vragenbriefje invullen, waarna de instructeur je binnen een week probeert terug te bellen.

Als dingen niet goed verlopen, willen we dat uiteraard goed oplossen. Mail hiervoor naar zwemzaken.ijsselstein@sportfondsen.nl.

Zie de datum van het afzwemmen in bovenstaand lessenplan. Uiteraard dient je kind dan wel aan alle eisen te voldoen.

Om een zwemdiploma te halen dient je kind alle vaardigheden voldoende te beheersen. Als dit nog niet het geval is, kan je kind helaas niet afzwemmen. Schoolzwemmen is dus geen garantie voor een zwemdiploma.

Na de 14e zwemles krijgt de schoolleerkracht een testformulier mee, waarop de vorderingen van elk kind staat beschreven. Als ouder kun je dus bij de leerkracht navragen op welke punten jouw kind goed en minder goed scoort.

4 weken voor het afzwemmoment heb je dus nog de mogelijkheid om zelf te gaan oefenen met je kind. Dit kan vooral tijdens het oefenuur op zondag.

Vanwege het hogere aantal zwemuren is de kans op het halen van een zwemdiploma natuurlijk groter. Probeer er wel voor te zorgen dat er niet op dezelfde dag voor zowel school als particulier gezwommen gaat worden. Dit zal te zwaar zijn voor veel kinderen.

Heb je het idee dat er iets mis gaat tussen de combinatie schoolzwemmen en particuliere zwemles, spreek dan even de instructeur aan.

Tijdens het recreatieve zwemmen kun je altijd komen oefenen. Maar let op, want het wedstrijdbad is niet altijd beschikbaar. Op zondag bieden wij een oefenuur aan, waarbij je met jouw kind kunt oefenen. En heb je vragen? Tijdens dit oefenuur lopen gediplomeerde instructeurs rond die je hierbij kunnen helpen.

Nee, deze garantie kunnen we niet bieden. Je kind moet eerst aan alle diploma-eisen voldoen, voordat hij of zij een afzwembriefje meekrijgt. Wanneer aan alle eisen voldaan moet zijn, kun je lezen in het lesplan op deze pagina.

Heeft je kind geen briefje gekregen, dan kan het helaas niet afzwemmen.

In IJsselstein is de afspraak gemaakt dat het zwembad kinderen mag opleiden voor het A- en B-diploma. Wij mogen dus alleen met schoolzwemmen de C-lessen aanbieden.

Om het zwemdiploma C te halen kun je terecht bij de zwemvereniging IJZPC en de Reddingsbrigade. Klik hier voor meer informatie over deze verenigingen.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.