Vragen over Turbo

Vragen over Turbo

Meest gestelde vragen over Turbo zwemmen

Turbo

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Voor de turbocursussen is de minimale leeftijd om in te schrijven 4 jaar, waarbij je kind kan starten met 4,5 jaar. Voor de 3-uurs turbo-groep is de startleeftijd 5 jaar.

Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Dat kan telefonisch of via e-mail. Klik hier om contact op te nemen.

Je kunt je kind telefonisch of via e-mail afmelden voor de zwemles. Klik hier om contact op te nemen.
Vermeld duidelijk de naam van jouw kind en bij voorkeur ook het pasnummer. Inhalen op een andere lesdag is niet mogelijk.

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan deelnemen aan de turbocursussen Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug. Tijdens de introductie worden de volgende onderdelen getest: -3 tellen los drijven op buik en rug, -springen vanaf de kant', - volledig onder water gaan.

De betaling van de turbo cursus gaat als volgt:

Stap 1: Je kind is goed bevonden tijdens de introductieles
Stap 2: Bij de receptie doe je een aanbetaling van 100-.
Stap 3: Je kind kan starten op de aangeven datum en meld zich bij de receptie. Op dit moment betaal je de rest van de cursus. Betaling in 2 termijnen is mogelijk.

Kijklessen zijn er niet bij de turbocursussen. Het diplomazwemmen vindt plaats aan het einde van de cursus. Je wordt hierover tijdig geïnformeerd.

De zwemlessen gaan altijd door. Alleen niet op officiële feestdagen. In de vakanties gaan de zwemlessen door (m.u.v de zomervakantie).

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden na elke zwemles zo spoedig mogelijk de scores toegevoegd. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website. Klik hier.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Enkel de 3 uurs les op zaterdag heeft een kleine pauze. Geef uw kind dus iets te eten en drinken mee. Bij voorkeur geen chocomel of fristi.

Het testen van alle vorderingen kost veel tijd en kan niet elke week gedaan worden. Tijdens de cursus wordt er minimaal eens in de 4 weken getest. Bij de turbo B cursus vinden de testmomenten in week 3 en week 6 plaats.

Bij de turbo cursus maken de kinderen elke week grote stappen. Om deze reden weten de instructeurs pas in de 14de week of je kind mag afzwemmen of niet. Bij Turbo B is dit de 6e week. Uiteraard kunnen de instructeurs wel vertellen of je kind op schema ligt.

Een aanspreekbriefje is te krijgen bij de receptie. Hier vult je jouw vraag of opmerking in, waarna de desbetreffende instructeur je binnen een week probeert te bellen.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.