Vragen over zwemles

Vragen over zwemles

Meest gestelde vragen over de zwemlessen

Zwemles

De wachtlijst voor ons diploma A staat op 5 a 6 maanden na inschrijving.

Voor het B diploma is deze wachttijd 2 tot 3 maanden.

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Dit kan vanaf 3,5 jaar.
Voor turbo is dit 4 jaar, waarbij je kind kan starten met 4,5 jaar. Voor de 3-uurs turbo-groep is de startleeftijd 5 jaar.

Je kunt je kind telefonisch of via e-mail afmelden voor de zwemles. Klik hier om contact op te nemen.
Vermeld duidelijk de naam, lesdag, lestijd en niveau van jouw kind en bij voorkeur ook het pasnummer. Inhalen op een andere lesdag is niet mogelijk.

Vanwege corona zijn er op dit moment geen kijklessen. Het diplomazwemmen is wekelijks op donderdag (m.u.v. de turbo groepen) en kan worden ingepland via ons reserveringssysteem. Voor meer informatie over diploma zwemmen, klik je hier.

Op dit moment bedraagt de Wachttijd tussen de 4 en 6 maanden voor jouw Kind. Deze wachttijd gaat in vanaf het moment dat jouw kind is ingeschreven bij ons. Mocht er plek zijn dan wordt er telefonisch contact opgenomen. Echter wordt er wel gekeken of jouw kind al oud genoeg is om te mogen beginnen voor we bellen.

De zwemlessen gaan altijd door. Alleen niet op officiële feestdagen. In de vakanties gaan de zwemlessen door (m.u.v de zomervakantie), maar is er ook een mogelijkheid om onze speciale vakantielessen te volgen.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden na elke zwemles zo spoedig mogelijk de scores toegevoegd. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website. Klik hier.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen! Kinderen die bij ons op les zitten mogen met een geldige leskaart gratis naar binnen tijdens vrijzwemmen en het oefenzwemmen op zondag.

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet een heel uur alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken. Met opdrachtkaarten oefenen kinderen zelfstandig bepaalde vaardigheden die eerder al zijn aangeleerd. Hierdoor kan de zwemlesgever heel gericht met een klein groepje intensief iets oefenen.

Opwaarderen van uw leskaart kan Online en bij de receptie.
Voor online opwaarderen volg de onderstaande stappen.

Stap 1: Gaan naar onze webshop en log eenvoudig in.
Stap 2: Kies voor het tabblad “Abonnement”.
Stap 3: Kies het juiste zwemlesproduct en plaats deze in de winkelmand.
Stap 4: Vergeet niet om de juiste kaart te selecteren (bestaande kaart als jouw kind al zwemt).
Stap 5: Controleer of het juiste kaartnummer onder in beeld staat.
Stap 6: Ga vervolgens door naar afrekenen en ga door in de iDEAL omgeving
Stap 7: De kaart is opgewaardeerd en je kunt nu eenvoudig de les afwaarderen via onze afwaardeerzuil en de bon meenemen naar de zwemzaal.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.